HOE OVALERT WERKT

De alles-in-één-oplossing monitort de dieren dag en nacht, signaleert tochtige dieren en geeft gezondheidsattenties.

De techniek van Ovalert 

Ovalert is een vruchtbaarheids-totaaloplossing. Dit houdt in dat uw poot- of halsresponders aan VeeManager te koppelen zijn en u op deze manier uw systeem kunt uitlezen in de managementsoftware van CRV. Het gebruiksvriendelijke systeem bestaat verder uit een of meer antennes en een procescomputer die verbonden is met uw pc of netwerk. Uitlezen van de gegevens met een smartphone of tablet op afstand is mogelijk. U bent dus altijd op de hoogte en kunt snel en adequaat handelen.

Binnen Ovalert heeft u de keuze om via CRV hardware van Nedap aan te schaffen, maar de hardware van SCR (by Allflex) is ook te koppelen aan de software van CRV. Voor meer informatie over de Nedap hardware kunt u contact opnemen met uw veestapeladviseur. Als u interesse heeft in het aanschaffen van een SCR SenseHub systeem kan uw adviseur u in contact brengen met de adviseur(s) van SCR of u kunt zelf contact opnemen met SCR.

U bepaalt zelf wel systeem het beste past bij uw bedrijfsvoering.

HARDWARE VAN NEDAP

Pootofhalsresponder Antenne Sms-attendering
Poot- of halsresponder
De responder meet activiteit en heeft de mogelijkheid tot sta/lig monitoring (poot) of vreetmonitoring (hals). Zowel tocht als mogelijke gezondheidsproblemen worden gedetecteerd.
Antenne met ontvanger
Met de antenne worden gegevens uitgelezen over een afstand van 50 tot 80 meter. De lange afstandsantenne heeft een bereik tot 1000 meter bij de pootresponder en 500 meter bij de halsresponder.
Uitlezen attenties
De attenties zijn terug te zien via de Ovalertmodule in VeeManager, via sms en via de VeeManager-app.

Meer informatie? Kijk ook eens naar onderstaande tabel en neem gerust contact met ons op!

 Nedap
PootresponderHalsresponder
Meting- Stappen
- Uren liggen
- Opstaan
- Activiteit
- Vreten
- Herkauwen
- Inactief
- Positie
Bereik antenneRadius max.
1000 m
Radius max.
500 m
ISO-herkenningJa, in de responderJa, in de responder
TochtmonitoringTochtattenties geïntegreerd met SAP-advies, ki-opgave en dhz-registratieTochtattenties geïntegreerd met SAP-advies, ki-opgave en dhz-registratie
Gezondheids-monitoringAfwijkingen in:

- liggedrag
- minder stappen
- Urgent: te lang liggen
Afwijkingen in:

- vreetgedrag
- inactiviteit
- Urgent: niet vreten
- Urgent: te lang inactief
Overige inzichtenGroepsgedragGroepsgedrag

OVALERT: een waardevolle investering

Meer dan 1800 veehouders in Nederland en Vlaanderen ontdekten al de meerwaarde van Ovalert. Daarom bieden wij een niet-goed-geld-teruggarantie. Bent u na 6 maanden niet overtuigd van Ovalert, dan ontkoppelen wij kosteloos uw Ovalert-systeem. Vraag de klantenservice naar de voorwaarden.